Interactieve bijeenkomsten

Najaar 2019

Alle lezingen vinden plaats op zondagochtend van 10:30 tot 13:00 bij Restaurant Boerke Mutsaers
(Vijverlaan 2) in Tilburg.  Mits dit anders vermeld staat bij de spreker.
Entree is €12 te betalen in contant aan de kassa. Aanmelden is aan te raden via spirspectrum@gmail.com.

Marielle schmidt

Hoog sensitieve kinderen ; een last of een gave... Created with Sketch.


Zondag 13 oktober  ( meer informatie volgt) 
  

 Erik Zuydam 

Out of the mind

Created with Sketch.

Zondag 17 November 

 Let op deze lezing is van 13:30 u - 16:00 u 

De grootste verslaving waar de mensheid aan lijdt is niet die aan alcohol, drugs, eten, gokken, aandacht, seks of sociale media. De wijdst verbreide verslaving is de verslaving aan het denken. 

De drang om te denken wordt nauwelijks als een verslaving herkend, maar hoe normaal is het om een leven te leiden dat volledig wordt gedomineerd door het denken?  Vanwaar die mateloze fascinatie voor de duizenden zinloze gedachtenkronkels die zich iedere dag ongevraagd in ons bewustzijn opdringen? Is een hoofd vol onrust werkelijk je natuurlijke conditie? Kan het hypnotiserende spel van het denken worden doorbroken?

Het antwoord op die vraag is Ja, maar er dienen een paar fundamentele illusies te worden doorzien. We dienen indringend te kijken naar de diepere mechanismen achter onze overmatige denkactiviteit. De denker in ons zal die illusies niet graag prijsgeven, want hij gedijt zolang bepaalde droombeelden onder de radar van ons bewustzijn blijven.

Er is een mogelijkheid om vanuit een heel ander perspectief te leven dan we gewend waren. Het perspectief van onze thuisbasis van rust, waar je aandacht vrij en beschikbaar is voor het huidige moment. Deze gesteldheid kan worden herkend als onze meest fundamentele natuur.

Deze herkenning betekent  het einde van de heerschappij van het denken, een radicale verschuiving: van onrust naar rust, van verwarring naar helderheid.
http://www.inzicht-nu.nl

Voor alle activiteiten geldt, als de kosten een belemmering vormen, mag je contact opnemen met Greta Schoneveld, 0610081715 of Jeanne de Beer 0614037024 voor een passende oplossing.